Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖLEN ÖLDÜĞÜ İLE KALIYOR

ÖLEN ÖLDÜĞÜ İLE KALIYOR


Bir kişi bir kişiyi öldürüyor. Hapse giriyor. İki sene hapiste kalıyor. Hapisten çıkıyor. Bir ay sonra bir kişi daha öldürüyor. İnsanları öldürmek artık mesele olmadan çıkmış. Kadın ölümleri son senelerde devamlı artıyor. 

Sudan bahanelerle insanlar öldürülüyor. Yol vermedin diye kavga edenler mi ararsınız? Neden korna çaldın diye kavga edenler mi ararsınız? İnsanların psikolojileri bozuk. Sen bana neden selam verdin diye. İnsanı bıçaklayan mı ararsınız? Bana neden yan baktın diye kavga çıkarıp. 

Birbirini öldüren mi ararsınız? İncir çekirdeğini doldurmayan meseleler den dolayı birbiri öldüren olmadı mı bu ülkede?  Şimdi sebepsiz yere bir insanı öldürmesinin günahı nedir biliyor musunuz? Bütün insanlığı öldürmekler eş değerdedir. Bir kişiyi ölümden kurtarmak bütün insanlığı ölümden kurtarmakla eş değerdedir.

 Amma bunu anlayamayan çok kişi var. Öldürme olaylarını önlemek için. Tedbir almak gerekiyor. Önce silah edinmeyi zorlaştıracaksınız.  Bugün ülkede silah sahibi olmak! Bakkaldan ekmek almaktan daha kolay. Eskiden emniyet gece kahvehanelerde arama tarama yapardı. 

Üzerinde kesici alet olanları emniyete götürürlerdi. Şimdi bu arama tarama olayları bitti. Çünkü kişinin ayağında doğru dürüst ayakkabısı yok. Amma belinde tabancası var. Bundan dolayı cinayet işleme oranları devamlı artıyor. Bu öldürme olaylarını önlemek için. 

Kısasa kısas olayını devreye sokmak gerekir. Yani öldüreni öldürme olayını artık kullanmalıdır.  Bilhassa aileler arasındaki öldürme olaylarını önlemek gerekiyor. Ailelerde geçimsizlik yüzünden cinayet işleniyor. Cinayetlerin önlene bilmesi için bu kısasa kısas olayı mutlaka uygulanmalıdır. 

Birisini öldürdü ise onun cezası. Hemen idam cezası olarak verilmelidir. İşte o zaman bu öldürme olayları azalabilir. Bu öldürme olaylarının çoğu maddi duruma da dayanıyor. Bir söylem vardır. Af edersiniz! Aç köpek fırın deler derler. Biraza da olayları bu yönden değerlendirmek gerekir. Millet geçim derdine düştü. Eski dönemlerde liderler. 

Vatandaşımın karnı tok, sırtı pek olmalıdır derlerdi. Şimdi vatandaşı zere kadar düşüne yok. Tutturmuşlar bir terane itibarda tasarruf olmaz. Ülkenin ekonomi durumu belli iken. Amerika ya 4 uçakla gitmek itibar ise. Böyle itibar olmaz olsun. O 4 uçakla Amerika ya gitmenin maliyeti emeklilerin derdine derman olurdu. Ülkeyi düşünen yok. Ancak kendilerini düşünüyorlar. 

Devamlı kul hakkı yiyorlar. Peygamber efendimiz komşusu aç yatarken kendisi tok yatan bizden değildir demiştir. Şimdi tuzu kurular bu ülkenin her türlü imkanlarından faydalanan kişiler. Fakat alt tabaka da olanlar. Ezilen kişilerdir. Eskiden orta tabaka vardı. O orta tabakada olanların nerede olduğunu kestirmek kolay değil. Allah sonumuzu hayırlı eylesin. 

Ülke 2002’den bu taraf ülke bir gram ileriye gidememiştir. Hep geri gittiği için. Dışarıya muhtaç duruma düşmüşüzdür.  Allah bu millete sabırlar versin. İşimiz zor hem de çok zor. Allah sonumuzu hayırlı eylesin. Fakir fukaraya sabırlar versin. 

ÖLENİN ÖLDÜĞÜ İLE KALMAMASI İÇİN. KISSASA KISSA UYGULANMALIDIR. YANİ ÖLDÜREN KİŞİ ÖLCEĞİNİ BİLMELİDİR. Saygılarımla. 

NE NUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTL ATATÜKÇÜYÜM DİYENLERE!

Mustafa KOÇAL 25 -07-2024. 

  • BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18
  • Pazar 25.9 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 15 ° false
  • Salı 33.6 ° / 17.6 ° Güneşli

Balıkesir

08.09.2024

  • İMSAK 05:10
  • GÜNEŞ 06:36
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:46
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:56