Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum


ORTA DOĞU COĞRAFYASINDA MİLLİ BİRLİK ÇOK ÖNEMLİ

ORTA DOĞU COĞRAFYASINDA MİLLİ BİRLİK ÇOK ÖNEMLİ


  Özellikle birinci Dünya savası sonrasında Orta Doğu Coğrafyasına baktığımızda her alanda bir emperyal baskının olduğunu görüyoruz. Hele hele İsrail için Akdeniz’in kıyısında küçük bir alanın açılması sonrası Arap dünyası ile İsrail arasında başlayan tartışma ve kavgaların hiç kesilmeden bu günlere kadar geldiği ve sorunlar çözülmez ise devam edeceği ve daha ciddi bir savaşın çıkabileceği ihtimali de var..

  Bu coğrafyada toprak kavgasının yanı sıra araya enerji konusu da girince dikkatlerin bu bölge üzerine kaydığını ve sudan sebeplerle iç isyanların başlatıldığını, Saddam ve Kaddafi gibi liderlerin öldürülerek ülkelerin yıllarca süren kaoslar içine sürüklendiklerini görüyoruz.

  Sadece Arap ülkeleri değil, gerek Orta Doğunun kontrolü gerekse İsrail’in huzuru adına bizimde zaman zaman çok sıkıntılı dönemlere girdiğimizi, darbe ve terör olayları ile meşgul edilerek maddi ve manevi büyük kayıplar içinde kaldığımızı ve gerekli çözümleri yapamaz isek sıkıntılarımızın devam edebileceğini düşünmemiz gerekiyor.. 

  Şimdi bakıyorum yapılan son belediye seçimler sonrası CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel tarafından siyasi alanda oldukça önemli bulduğum, son derece kıymetli gördüğüm diyalog adımlarının atılmakta olduğunu görüyorum. 

   Özellikle son yıllarda toplumun üzerine atılan bölücülük tohumları ile yapılan ayrıştırma çabalarına baktığımızda ülkemizin geleceği adına bunları çok endişe verici gelişmeler olarak değerlendiriyorum. Ne yazık ki bu konuda parti ayırtmaksızın hepimizin payı olduğunu düşünüyorum. Belki zor olacak, tamam, anlıyorum ama bu konuda en başta yapıcı diyalogların hayata geçirilmesiyle ortak doğrular üzerinde anlaşılabileceğimize inanmamız gerekiyor. 

  Geçmişten günümüze yapılan araştırmalarda bir ülkenin en vazgeçilmez gücünün toplumun milli beraberlik içinde yaşamasından geldiği ifade edilmekte. Hele hele bizim Türk ulusu olarak tarihte 16 kez yeniden devlet kuragelen bir yapımıza baktığımızda yıkılma hadisesinin istilalar ile değil hepsinin de iç karışıklarla olduğunu söylüyor tarihçi hocalarımız. 

 Yine hatırlarsak eğer 4 yıl önce ABD başkanlık seçimleri yapılmıştı biliyorsunuz. Seçim sonuçları sonunda Trump taraftarlarının meclisi basma gibi ciddi olaylara baktığımızda dünyanın en güçlü ekonomisi ve en güçlü ordusu olan bir devletin milli birlikten uzaklaşınca ne kadar kritik siyasi atmosferlerden geçtiğini hep gördük mesela.

  Elbette ekonomi ve savunma olarak güçlülüğümüz tartışılmaz ama hepsinden daha önemlisinin ben milli birlik adına geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtabilecek, tahkim edecek girişimleri mutlaka desteklemek ve de hayata geçirmeyi bir vazife olarak görmeliyiz derim. 

  İşte bu yönüyle CHP genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i kutluyor ve bu yolda başarılar diliyorum. İlave edelim, sadece Sayın Özel de değil tüm siyasal parti yöneticilerimizin de bu yolda olumlu adımlarla yürümeleri gerekir diyorum.

   Umarım iyi şeyler olur, seviniriz.

                  ERHAN GÖÇMEN 27 Nisan 2024

  • BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,76% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2429,27% 1,52
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli

Balıkesir

10.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:17
  • YATSI 21:53