CaNeMrE


ÖZLENEN BANDIRMASPOR 

ÖZLENEN BANDIRMASPOR 


Bu gün mükemmel bir hava, güzel bir saha ve her iki takım taraftarı sahada takımlarını desteklerken, bu maça Bandırmaspor 8 puan, Ankaragücü ise 9 puanla çıkarken,  kozlarını 17 Eylül stadında paylaştılar ve ikinci devre güzel bir futbol ile maçı 2-0 Bandırmaspor kazanıp, puanını 11 yaparak, haftayı beşinci sırada tamamladı.
Maça başlarken tribündeki seyirciler, geçen haftalardaki başarısız sonuçlar ve beraberliklerden sonra; "acaba" bu hafta da aynı sonuçlarla karşılaşacak mıyız diyerek? Tribünde, sessizce maçın başlamasını bekledir. 
Ama maç öncesi yayın odası, müziğin sesini o kadar çok açmıştı ki, yanındakini duyamıyordun. Bu sessizliği maçın 37.dakikasında Bandırmaspor'u 1-0 öne geçiren M.Paixao bozdu.  
Ancak, gol atmamıza rağmen ilk yarı, diğer haftalardaki gibi yan pas, geri pas, kaleciye pas oyunu ile devam etti. Devre 1-0 bitti. Tabi yine seyirciler de, oyundan memnun değildi.
İkinci devre için takımlar soyunma odasın girince tahmin ediyorum ki, bizimkiler oynayan ve oynamayan futbolculara, Red Bul (kanatlandırır) içirmişler olsa gerek, ikinci yarı ile birlikte; yemesinden içmesinden, gezmesinden kesen, kombine ve bilet alan taraftar da, Red Bul' dan sonra adeta 45.dakikadan itibaren ‘kanatlanan Bandırmaspor’ izlediler. 

Zevkli ve heyecanlı bir ikinci yarı oldu. 
Oyun içinde defansta Atınç, Andre Stoe, göbekte Michel Mulumba, ona eşlik eden Şahin Oğlu Diniev, kanatlarda ise harika bir maç çıkaran, İbrahim Kaya ve Landry Lomel vardı. 
40 yaşında olmasına rağmen, M. Paixao özellikle ikinci devre iyi mücadele etti. 
Elbette özellikle ikinci yarı oynanan futbol, taraftar açısından; "özlenen Bandırmaspor" oyunuydu. Böyle oynayın, bizi de coşturun türünden bir oyunu, taraftarlarda destekledi, alkışladı. 

Eyvallah. Çok güzeldi...
Ayrıca bu gün çok etkili olmasa da, 51.dakikada altıpas'tan düzgün bir vuruşla gol yapması, Mehmet adına moral oldu. Bu gol, Ankaragücü'nün de kolunu kanadını kırdı. 
Takım canla başla mücadele etti. 
Sahaya karakter koydu. 
Ruh geri geldi.

Gelelim gerçeklere;  iki hafta önce Amedspor maçında, evinde mağlup olan yine, geçen hafta deplasmanda, İstanbulspor ile berabere kalan Bandırmaspor, istikrarsız lig serüveninde, Allah'tan bugün Ankaragücü ile evinde oynamış.
Çünkü Ankaragücü’nün ‘gücü’ gitmiş, sadece Ankara’sı kalmış. Ağır bir takım. Futbolcu kalitesi de ağır. 
Hızlı oyun geçişleri yapamıyorlar. Orta sahada Tolga Ciğerci'ye bel bağlamışlar, o da saha da var yok arasındaydı. Yani Ankaragücü’nün  oyun planı, stratejisi ve forvet hattında verimsizliği bu gün Bandırmaspor için bulunmaz bir fırsat oldu. 
Özellikle ilk yarı Ankaragücü değil de, dinamik, akıllı ve tecrübeli oyuncuların olduğu koşan ve top yapan başka bir takım olsaydı, sonuç bambaşka olabilirdi?

Gelelim sevgili Mustafa hocama. 
Dünya beyefendisi. Ama bugün 65. Dakikada maçın en iyilerinden, kanatlarda özellikle ikinci yarı şahane oynayan ve takımı sırtlayan; İbrahim ve Andre Stoe' i çıkartmak nedir hocam?
Amerika keşfedildi? Bir daha keşfedilmez! 
Atomu parçaladılar. Yapma hocam yapma? İkinci kez parçalanmaz?
Sal takımı. Bırak, herkes kendi yerinde oynasın. İyi oynayan iki kanat oyuncusunu, neden alırsın? 
Bunlar antrenmanlarda olur. Yapma hocam? 
Dakika 80, 40 yaşındaki M. Paixao el kaldırıyor, beni değiştir diye. Sen lütfedip, 85. Dakikada oyundan ancak alıyorsun.  
Adam bitmiş haklı olarak çok koşmuş. 65.dakikada onu al, onun  bölgesine yine santrfor Paulinho' yu koy. Bu kadar zor mu?
Ama sen, yeni bir deneme yapıyorsun hocam. İbrahim ve Landry Lomel'i alıp, santrfor Paulinho ‘yu orta sahaya monte ediyorsun. M. Paixao yine santrforda yalnızları oynuyor.

Zaten 2-0 galipsin. 
Adamlar şaşkın. 
Ne yaptıklarını bilmiyorlar? 
Buna rağmen iki hızlı kanat oyuncunu değiştiriyorsun? 3-4 olacak bir ikinci devre ve maçtı.
Yapma hocam? Olmaz hocam. 
Bir şey ikinci kez keşfedilmez. 
Takımın ahengini bozdun. Taraftar tribünde hop oturdu. Hop kalktı. 
Allahtan adamlar ağır ve beceriksizlerdi. Oyun kurguları yoktu. Kontrataklarda ağır ve acemice davrandılar. Oyuncu portföyü buydu onların. 
Böyle olmasına rağmen, 85.dakika sahada kalan M. Paixao dayanamadı beni çıkar dedi.
Vallahi seyirci senin 65. dakikada yaptığın anlamsız, değişiklikten korktu hocam. Maç gider mi diye?
Şimdi pazartesi günü 40 taşındaki M. Paixao idmana gelebilecek mi?  Ona Pazar-Pazartesi iki Red Bul içirmeniz gerekecek. Adam adeta pert oldu. 
65’te çıkar onu yerine, Paulinho al. Bu kadar hocam. Şapkadan tavşan çıkarmaya gerek var mı? Yok. 
Zaten maç 2-0. Sal takımı 3-4 olsun. M. Paixao’ ya da yazık.
Şayet, 65. Dakikadan sonra oyuncu değişiklikleri sonucunda maç  2-2 bitseydi, bu skor sana yazardı hocam. Kusura bakma. Eleştiri okları mutlaka gelirdi. Dost acı söyler.
Futbolcuları ikinci yarı iyi oyun ve mücadelelerinden ayrıca, galibiyetlerinden dolayı kutlarım. Özlenen Bandırmaspor vardı ikinci yarı sahada. Tebrik ederim. Biz Bandırmaspor taraftarı olarak, bu gün ikinci yarıda sahada mücadele eden "özlenen Bandırmaspor'u" her maçta seyretmek istiyoruz. 
Küçük bir not: Red Bul'ları ikinci devre de değil. Maçtan önce verin çocuklar. Özellikle deplasmanlarda. 
Hoş çakalın. 
Can Emre

  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.2 ° / 12.6 ° false

Balıkesir

29.09.2024

  • İMSAK 05:33
  • GÜNEŞ 06:56
  • ÖĞLE 13:04
  • İKİNDİ 16:24
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:19