Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)

Tarih: 28.10.2024 10:19

SINIR GÜVENLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Sınır güvenliği önemlidir. Bir atasözümüz vardır. Komşularınızla iyi geçinin. Yalnız aranızdaki sınır duvarını ihmal etmeyin derler. Ülke olarak ne sınırlarımızı korumayı. Neden komşumuzla iyi geçinmeyi beceremedik.  Ülkemizde en çok dikkat edeceğimiz sınır güney sınırımızdır. Daha önce bu güney sınırımızın arazisine mayın döşenmiş. 

Sınırımız bu mayın sayesinde emniyetli idi. Komşumuz olan Suriye ile iyi geçiniliyorduk. Suriye sorumlusu Esat ile bizim yöneticimiz gayet iyi geçiniyordu. İyi arkadaş idiler. Birlikte ailecek tatil dahi yaptılar. İki ülkenin yönetim kurulları birlikte toplantı dahi yaptılar. Ne oldu ise o dönemim Amerika başkanı. Biz Suriye’nin başında Esat’ı istemiyoruz. 

Bu konuda bize yardımcı olun dediler. Hemen Esat ile arayı bozdular. O kadar ileri gittiler ki? Dönemin başbakanı yanlış hatırlamıyorsam Şam da Emevî camisinde Cuma namazı kılacağız demişti. Bu kadar garanti konuştular. Güney sınırımız emniyetli idi. Ne oldu ise sınırımızın arazisinde döşeli olan mayınların sökülmesine karar verdiler.

 İsrail mayınların sökülmesine talip oldu. Mayınlarını söktüğü araziyi 29 sene kullanacaklardı. Bunun adına da yap işlet modeli diyorlardı.  Yanlış hatırlamıyorsam. Anayasa mahkemesi mayınları İsrail’in sökmesine karşı çıktı. Kendi ordumuzun sökmesine karar verildi. Mayınlar ordumuz tarafından söküldü. Mayınlar söküldü sınır güvenliği ortadan kalktı.

 Şimdin güney sınırımız yol geçen hanına döndü.  PKK militanları sınırı geçiyor. Ankara’ya kadar geliyor. Ellerindeki mühimmatları ile eylem yapacakları hedefe kadar geliyorlar. Sınır güvenliği kalmamış demektir. Nerede istihbarat. Hani siz teröristlerin ayakkabı numaralarına kadar biliyordunuz. Bunun adına devamlı kullanılan bir söz vardır. Ufak atta civcivlerde yesin derler. Mayınları sökerseniz. Termal kameraları kaldırırsanız. Sınır güvenliğini nasıl sağlayacaksınız. 

Mayınlar sökülürken sınıra duvar öreceğiz dediniz. Duvarı neden örmediniz? Güney sınırımız yol geçen hanı gibi. Avrupa da bir yabancı ülkesine gittiği zaman bir daha o ülkeye dönemiyor. Bizde ise Suriyeliler bayramlarda ülkemizde bulunanların nerede ise yüzde yüzüne yakını bayrama gidiyor. Artık bunlara Türklerden daha iyi muamele yapılıyor.

 Ne diyor cumhurbaşkanı? Bunlar için 40 milyar harcadım. Gerekirse bir 40 milyar daha harcarım diyor. Zaten ülkemizde bulunanların yarıdan fazlası Türk vatandaşı yapıldı. Dünyada ülkesinde en çok sığınmacı bulunduran ülkelerin en başında Türkiye geliyor. Birde vatandaş yapılma durumu var.

 Türkiye’nin kanunlarına göre bir kişini Türk vatandaşı olabilmesi için. 5 sene ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Fakat iktidar parayı veren düdüğü çalar diyerek. Para ile Türk vatandaşı yapılıyor. Ülkenin nasıl bir politika uyguladığı belli değil. Onun için kimin ne yaptığı ve ne yapacağı belli değil. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURUYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLERE! 

                                                            Mustafa KOÇAL 27- 10 – 2024 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —