CaNeMrE


SİYASETİN İKİ YÜZÜ VARDIR. SİYAH VE BEYAZ YA DA AK VE KARA

SİYASETİN İKİ YÜZÜ VARDIR. SİYAH VE BEYAZ YA DA AK VE KARA


Eylül ayının gelmesiyle birlikte 

okullar açıldı, tatilcilerde artık şehre döndüler. Yakında Üniversitelerde açılınca, Bandırma kış öncesi yükünü almış olacak. 

Peki bu kargaşa ve koşuşturmaya hazır mıyız?

Trafik ve ulaşım şehrin en büyük sorunlarından biri. Diğeri de, 2014 te Balıkesir ‘in Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşması ile önce Başkan A. Edip Uğur’un daha sonra da Mart 2024’ten önce Başkan Yücel Yılmaz’ın tutum ve davranışları, Bandırma’yı yok sayarak şehri görmezden gelmesi ve sorunları halının altına süpürmesiydi. 

Ayrıca Bandırma’dan seçilen Meclis üyeleri, atanan Bandırma’lı danışmanlarda Büyükşehir’in lehinde hareket ederek bu sürece de, katkı verdiler. 

Helal olsun!

Tarih affetmez. Bunları yazacaktır. 

Yazıyor da!

Neydi bu sorunlar?

En basiti; şehir içi ulaşım yani trafik ile birlikte farklı ve aynı güzergahtaki lokasyonların Hastane-Üniversite ve Yurt hattının Okulların ve Üniversitelerin açılması ile birlikte aynı otobüsleri hem vatandaşların hem de öğrencilerin aynı anda kullanması, Bandırma ulaşımı ve trafiği açısından büyük sorunlar oluşturmaktadır.

Bu arada ‘bazı’ şöförlerin nezaketsizliğini başka bir yazı da sizlerle paylaşacağım, notunu da ileteyim.

Vatandaşlar; Hastane-Üniversite ve Yurt hattının ayrılmasını öğrenciler için Üniversite içinden yeni bir hattın trafiğe sokulmasını talep ediyorlar. Haklılarda.

Çünkü bu kargaşa, geçmişten günümüze halen daha artarak devam ettiğine göre burada bir sorun ve hatta kanayan bir yara var. 

Buna neşter vurulması gerekir. 

Kim vuracak? 

Büyükşehir. Ulaşım Daire Başkanlığı ne için var?

Hatırlayınız; seçimlerden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Meydanında bu gün kullanılan küçük kırmızı minibüsler ile şov yapmıştı. Tarih yazıyoruz diye. 

Ama o küçük kırmızı minibüsler ile ulaşım anlamında tarih yazılmazdı. Çünkü insanlar, sıkış tepiş, karga tulumba bindikleri kavanoz gibi araçlarla, ellerinde valizlerle, zor yolculuk yapıyorlardı. Bizde tepki gösterdik. Bu konuda yazı da yazdım. Ama maalesef bugün de değişen bir şey yok.

Ancak küçük kırmızı minübüsler şehrin her hattında çalışırken yaşanan sorunlar özellikle, Üniversite ve Hastane hattında daha da büyük sorunlar yarattı. 

Bandırma CHP ilçe ötürü bazı sivil toplum kuruluşları ve bu ulaşımdan mustarip olan vatandaşlar bazı eylem ve söylemlerde bulundular haklı olarak. 

Terminale giden bavullarıyla, hastaneye giden ayakta durmak için bile desteğe ihtiyacı olan yaşlılar, yine eğitim almak için didinen öğrenciler, yıllarca aynı ortamlarda bulundular. Aynı otobüste yolculuk ettiler. Covid bile engel olamadı. 

Yani Bandırma için ulaşım ve trafik büyük sorundu. Yine sorun!

Peki bu gün ne değişti? Değişti mi?

Son seçim öncesi Cumhuriyet Meydanında Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın Bandırma Belediyesi Başkan adayı Dursun Mirza kol kola verip konuşma yaparken, seçim sloganı olarak; “On numaralı kente on numara Başkan” sloganını benimseyen Akın, Bandırma’ya şöyle sesleniyordu. 

“Sorunları biliyorum. Ben bu şehrin aynı zamanda damadıyım. Balıkesir-Bandırma el ele bu şehrin sorunları çözeceğiz eyvallah” diyordu. 

Eyvallah!

Yaklaşık beş ay geçti ve şarkıcı Alpay’ın söylediği “Eylül’de gel” şarkısı gibi Eylül’de geldi. Peşinden Ekim’de gelecek. Okullar açıldı. Sonra Üniversite açılacak ve her yıl artan öğrenci sayısı ile bu şehrin nüfusu daha da artacak. Tabi hastanelerde hasta sayısı da buna paralel arttı.

Peki ulaşım?

Sorunlar bitecek mi?

Trafik ve şehir içi ulaşımı için yetersiz gelen araçlar ne olacak?

Okullar, Üniversite, Yurt ve Hastane hattı ayrılacak mı? 

Yine hastalar ve öğrenciler aynı, küçük büyük fark etmez bu araçlarla seyahat etmeye devam edecek mi? 

Nasıl bir yol izlenecek? Şehir içi trafiği de çok kötü ve kargaşa hakim. Yetkililer kış öncesi ne düşünüyorlar? Merak ediyorum?

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile mesela Yeşil Çomlu Kavun festivalinde bal gibi kavunları yerken; tatlı yiyelim tatlı konuşalım minvalinde tatlı tatlı bu konuyu görüştü mü?

Ulaşım Bandırma ‘nın en büyük sorunu. Bir de Büyükşehir’in BASKİ kurumu var. Yani su konusu. Çaktılar zammı! Acımadılar. Ahmet Akın damat mamat dinlemedi vallahi!

Yine; Bandırma’nın sevgili damadı Başkan Ahmet Akın acaba ulaşım ve su da ortak tarifeye geçecek mi?

Birde küçük bir not. Ben şahsen Başkan Akın’ın tarihi Orta Okul binasının Bandırma’ya verilerek, bu tarihi yapının “Bandırma Kent Müzesi” yapılmasını talep etmiştim. Ama daha gerçekleşen bir şey yok.

Gerçekleşmediği gibi Barış Manço Kültür Merkezi Melih Çınar Sergi salonuna da el koydular. Nasıl damatlık bu?

Siyaset böyle bir şey.

Siyah-Beyaz

Ak-Kara

Bizim böyle bir niyetimiz ve derdimiz yok. Doğruya doğru. Yanlışa yanlış. Amacımız yaşanabilir bir Bandırma hayali.

Siyaseten 31 Mart seçimlerinde kağıtlar karılıp yeniden dağıtılırken, Bandırma’yı gelecek nesillere taşıyacağız diyenlerden bu konuda daha bir şey göremedik. Hatırlatma minvalinde olsun bu yazı.

Tarih daima doğruları yazar ve unutmaz.

Şimdi bekliyorum. Şayet bu süreçte bir değişiklik olmazsa, ellerindeki pankartlarla Büyükşehir’in küçük kırmızı minibüsleri için haklı eylemde bulunanlar, şartlar değişmezse yine eylem yapacaklar mı?

Çünkü bu şehir, artık siyaseten ötelenmekten bıktı.

Büyükşehir Bandırma’yı gör, duy ve anla artık...Hatta Bandırma’dan ellerinizi çekin. Daha neyimizi almak istiyorsunuz? 

Ne kaldı?

Söyleyin de bilelim!?

Can EMRE

  • BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,03% 0,01
  • EURO

    37,96% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2802,50% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00
  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

19.09.2024

  • İMSAK 05:16
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:34