CaNeMrE

Tarih: 29.05.2024 00:29

TARİH HİÇ BİR ZAMAN İKİNCİLERİ YAZMAZ

Facebook Twitter Linked-in

Ligler bitti ve deplasmanda Konyaspor'u 3-1 yenen Galatasaray şampiyon olup, kupasını müzesine götürdü. Fenerbahçe ise altı yıldır alışılageldiği gibi şampiyon olamayıp 'şerefli ikincilik' ile yetinmek zorunda kaldı. Fenerbahçe adına üzücü.

Hele hele ezeli rakibi Galatasaray'ın ardından ikinci olması daha da acı ve üzüntü vericiydi.  Rakibini evinde eze eze yen ama şampiyon olama! Bu da, tarihe geçecek bir olay!

Geçen hafta Galatasaray kendi evinde ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında kötü bir futbol ile 1-0 mağlup olup,  şampiyonluk hevesi kursağında kalsa da, Konya'da bu kez iyi bir oyunla taraftarlarına, bayram havası yaşattı.

Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe, sezon başından itibaren liderlik yarışında önde olan iki takım çekişmeli ve zevkli maçları ile şampiyonluk şansını son haftaya kadar taşıdılar.

Sonuçta bir takım şampiyon olup kupa kaldıracaktı. Deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yenen Fenerbahçe şansını son haftaya taşısa da, avantaj Galatasaray'day dı ve onlarda Konya'da galip gelerek, mutlu sona ulaştılar.

Fenerbahçe adına bu sezon önemliydi. Çünkü Haziran ayında Genel Kurulları var. Mevcut Başkan Ali Koç ve eski Başkan Aziz Yıldırım Başkanlık için kıyasıya yarışacaklar.

Hatta Aziz Yıldırım teknik direktör Morinho ile görüşmüş, seçildiğini takdirde kendisiyle çalşmak istediğimi ilettim, haftaya son kez görüşüp anlaşmak istiyoruz derken. Ali Koç ise öyle bir kadro kuracağım ki, zaten duyunca şampiyonluğun geleceğini göreceksiniz beyanatlarını verdiler.

Peki öylemi?

Son 10 yılda bunun 4 yılını Aziz Yıldırım, 6 yılını ise Ali Koç şampiyon olamadan, kupa kaldıramadan geçirdiler.

Mevcut Başkan Ali Koç diğer branşlarda çok başarılı olduk dese de, futbolda şampiyon olamamak bir Fenerbahçe'li için en büyük üzüntü kaynağı olduğunu buradan söylemek isterim. Çünkü futbol ana branş.

Sonuçta ortada; evet federasyon, hakemler, saha dışı olaylar, yuvarlak masa toplantıları vs. gibi bir çok olay yaşansa da, 99 puan ve 99 gol ile şampiyonluğun gelmemesi hatta son altı yıldır 'şerefli ikincilik' her sezon ağıza çalınan bir kaşık bal gibi 'Şampiyonluk' söylemleri, 2023/2024 sezonunda gerçekleşmediği için başarı ve başarısızlığı Genel Kurulda üyeler mutlaka masaya yatıracaktır.

Şampiyonluk yoksa ikincilik Fenerbahçe için başarısızlıktır. Çünkü istatistikler her sezon şampiyonu yazar. İkincileri değil...

O nedenle taraftarın umudu, 6 yıldır yanan mum gibi şampiyonluk hevesleri de eridi bitti. Taraftar hep kaybeden ve üzülen taraftaydı.

Bu gün ise Haziran ayının ilk haftasında seçim var. Ali Koç' mu? Yoksa Aziz Yıldırım'mı kaybedecek?

Hep beraber göreceğiz. 

Artık Fenerbahçe hiç bir cephede kaybetmek istemiyor.

Çünkü tarih hiç bir zaman ikincileri yazmaz.

Şimdi şöyle söyleyecekler. Dış güçler..!

Sonuçta;

Galatasaray'ı son hafta evinde şahane bir oyun ile 1-0 yenerken dış güçler neredeydi? Hakemi de, federasyonu'da yendin. Hemde iyi bir oyun ile.

Samsun-Sivas-Alanya ile berabere kalırken?

Evinde puanlar kaybederken?

İsmail Kartal inanılmaz oyuncu tercihleri yaparken?

Hele hele Ziraat Türkiye Kupasına U19 takımı ile çıkarken?

Vs. Vs...

Demekki dış güçlerin yanında, yönetimsel ve tekniksel hatalar zinciri Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu etkilemiş?

Bunları sorgulamadan, masaya yatırmadan neden ve sonuçları tartışılmadan son 10 yılın faturası kesilmeden yeni yönetim belirlenemez..!

Büyük bir camia ve takım ise önce biz kendimiz ile hesaplaşacağız. Nerede yalnış yaptık?

Şampiyonluk için bu gücü neden harekete geçiremiyoruz? Harekete geçirmiş olsak 10 yıldır şampiyon olurduk!

Köklü bir revizyon şart. 

Örnek Bayern Münih…

Son 10 yılda Aziz Başkan 4 kez. Ali Başkan 6 kez şampiyon olamamış. Ve Galatasaray bugün 24.şampiyonluğunu kazandı. Kim başarılı? Kim başarısız? Sen 19. Şampiyonlukta tıkandın kaldın.

Ve bir de, ismi kim olursa olsun isimler değil, kararlar ile ortak konsensüs ve planlamalar size başarı getirir. 

O nedenle; Ali Koç, Aziz Yıldırım gel bizi şampiyon yap Başkan demekle olmaz, olmuyorda.
 

Kişilerden bağımsız yeterli, nitelikli, ehliyetli en önemlisi pofesyonel kadrolar başarıyı tesis ederler.
Kişilerin parası önemli değil. Olmamalıdır da.

Zaten Fenerbahçe'nin de parası elbet vardır. Şimdi Ali Koç 6 yıl, Aziz Yıldırım 4 yıl on yıl içinde şampiyonluk yaşayamamış. Her ikisi de zengin ve parası olan Başkan adayları. Neden şampiyonluk yaşayamadılar? Nerede yalnış yaptılar? Güç, zenginlik vs. bazı dönemlerde yetersiz kalır.

Sahada, takımı şampiyon yapan yönetim, teknik ekip ve futbolculardır. Sarı lacivert ruhtur. Armadır.

Fenerbahçe'den Lefter ve Can Bartu'lar geçti. Bu gün ise biz Mert Hakan Yandaş'ı sözde baştacı yapıyoruz.

Fenerbahçe'nin ruhunu Mert Hakan Yandaş yansıtıyorsa vay Fenerbahçe'nin haline. Bu bile ne kadar Arma ve Sportmenlik ten uzaklaştığımızın resmidir.

Fenerbahçe için 'şerefli ikincilik' yoktur.

Şampiyonluk vardır.

Bakalım Genel Kurul ne diyecek?

Bekleyip göreceğiz.

Sevgiyle kalın.

Can Emre


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —