Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKE BU DURUMA NASIL GELDİ

ÜLKE BU DURUMA NASIL GELDİ


İktidar öyle projeler ortaya koydu ki? Verin yetkiyi görün etkiyi dedi. Verildi yetki. Çünkü çok hızlı girmişlerdi olaylara. Bir proje ortaya attılar. Yap işlet devret. Nedir bu? Cebimizden beş kuruş harcamıyoruz diyorlardı. Elini cebin vurarak. Bu yap işler devret olayı başladı. 

Güney sınırımızdaki mayınlı arazinin mayınlarının temizlenmesi olayını. Bu yap işlet devret modeli ile. Bu mayınlı arazinin mayınlarının temizlenme işini. İsrail’e verdiler. Yap işlet devret modeline göre İsrail’e verildi. Aklımda kaldığı kadarı ile Anayasa Mahkemesi bu mayınların temizlenme işinin İsrail’e verilmesini ret etti. 

Sonra bu mayınları ordumuz temizledi. Şimdi düşünüyorum! Bu yap işler modeli halen geçerli mi? Geçerli gibi geliyor. Çünkü garanti olayı var. Zaten garanti olaydan dolayı işler buraya gelindi. Çünkü yaptırılan her şeye garanti veriliyor. Bu iktidarın yaptırdığı boğaz köprüsünün. 

Çanakkale’ye yapılan boğaz köprüsünün garantisi var. İktidar beşli şirketi besliyor. Olurda bu kadarda olmaz. Suudi Arabistan’dan arazi kiralamışlar. Dünyanın parasını verilmişler. Bu arazi kiralama işinden verim alınamamış. Paralar boşa gitmiş. Mazerete bakın? Bize verdikleri arazi verimsiz toprakmış diyorlar. Buralara harcadıkları parayı kendi çiftçimize verselerdi. 

Hem verdikleri paranın karşılığını alırlardı. Hem de köylümüz desteklenmiş olurlardı. Bu Suudi Arabistan olayını duydum Kahroldum. Şimdi iş tekrar Suudi Arabistan’a dönmüş. Her şey Suudi Arabistan’dan gelecekmiş. Açıkça kendi ülkemizde yetişen bir şey bırakmayacaklar. Ne söyleyeceğimi şaşırdım kaldım. 

Şu Suudi Arabistan’dan gelecek olanları saydılar. Kendi ülkemizden alınacak hiçbir şey yok. A dan Z ye her şey Suudi Arabistan’dan gelecek. Bizim yapacak bir işimiz var. Bu Suudi Arabistan’dan gelen bütün malları almayalım. Ülkeyi bu duruma getirdiler. Hangi millete hizmet ediyorlar bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Küçüğe koyuyorum almıyor. Büyüğe koyuyorum dolmuyor.  

Millete bu olayı nasıl anlatacağımı bilmiyorum. 70 milyona yakın Türk milleti var. Bu milletin sayesinde saraylarda yaşıyorlar. Bir elleri yağda. Bir elleri balda yedikleri önlerinde. Yemedikleri arkalarında. Türk milleti sayesinde bunu da beğenmiyorlar. Şimdi ülke yeni bir viraja giriyor.  Türk milletinin ihtiyacı olan her şey Suudi Arabistan’dan gelecek. 

Bu ne derece doğrudur bun bilemiyorum. Fakat haberlerde dinlediğim kadarı ile. Ülkenin ihtiyacı Suudi Arabistan’dan karşılanacağını haberlerde duydum. Böyle bir olayı milletten gizlemişler. Arazi kiralanma meselesini ilk defa duydum. Yetkili kişi kiraladığımız toprak verimsiz toprakmış diyor. Verilen paraya yazık. Şimdi de şunu söylüyorlar. 

İhtiyacımız Suudi Arabistan tarafında karşılanacak diyorlar.  Türkiye üreticilerinin ürettikleri ürünlere değer verilmiyor. Bu aynı zamanda üreticilere de değer verilmiyor demektir. Ne ülkenin ürettiğine değer veriliyor. Ne de üretenlere değer veriliyor. Türk milleti sayesinde saraylarda yaşıyorlar. Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. Şiir yazmıyoruz ama şiir gibi yaşıyoruz diyorlar. 

Bu şiir gibi yaşamayı Türk milletine borçludurlar. Allah ayeti kerimesinde huzuruma kul hakkı ile gelmeyin diyor. Bizim hakkımız olan şeyler bize verilmiyor. Bunlar bizim hakkımız olduğu halde verilmediğinden dolayı. Bize hakkımız verilmemiş oluyor. Bizimle nasıl he allaşacaklar.   Ben hakkım helal etmiyorum. Ülke bu durma işte bu olaylardan dolayı geldi. 2002 senesinde dünyada kendi kendine yete bilen. 7 ülkeden birisi Türkiye idi.  Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. NE MUTLU CUMHURUYETÇİLİM DİYENLERE. NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLER. NE MUTLU ASİL TÜRKÇÜ OLANLAR. Mustafa KOÇAL 29- 05- 2024  

  • BIST 100

    10750,5%-0,19
  • DOLAR

    32,89% 0,21
  • EURO

    35,32% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2458,73% 0,34
  • Ç. ALTIN

    3980,14% -0,14
  • Pazartesi 34.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Salı 33.3 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli

Balıkesir

24.06.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 13:16
  • İKİNDİ 17:13
  • AKŞAM 20:47
  • YATSI 22:33