Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)

Tarih: 07.10.2024 23:46

YENİ ANAYASA YAPALIM DENİYOR-1

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı yeni anayasa yapılım diyor. Önümüzde seçimsiz dört yıl var diyor. İsraillin bizim topraklarımızda gözü var diyor. Yunanistan başkanı Miçotakis egedeki sorunları çözecek diyor. Şimdi buradan başlayalım. Egede nasıl bir sorunumuz varda? Yunanistan başkanı o sorunları halledecek. Egede sorun kalmadı ki. 18 adayı Yunanistan istila etmedi mi? Daha alacak bir şey kalmadı? 

Gelelim şu İsrail’in bizim topraklarındaki gözüne. Sayın cumhurbaşkanı bunu neye dayanarak söylüyor. Bizim topraklarımızda gözü var diyor. Şayet böyle bir şey var ise? Bunu neye dayanarak söylediğini bilelim. Şayet bu söylem doğru ise? İsrail ile ilişkiyi derhal kesmemiz doğru olmaz mı? Madem öyle ise? Neden İsrail ile ilişkiyi devam ettiriyoruz? 

O zaman kürecik radar üssünü hemen kapatmamız gerekmez mi? Bu kürecik radar üssü İsrailli koruma amacı ile kurulmuştur. İsrail iletişimini bu Kürecik radar üssü ile sağlıyor. Neden? O zaman daha hala İsrailli korumaya çalışıyoruz? Bana kalırsa cumhurbaşkanının kafası çok karışık. 

Cumhurbaşkanlığı makamını bırakmak istemiyor. İyi güzelde bu tek adamlık yönetimi ülkeyi iyi yönetemedi. Ülkeyi ileri götürme yerine geri götürdü. Buna itirazı olan varsa? 2002 senesinden önceki ülkenin durumu ile. 2002 senesinden sonraki durumu karşılaştırsınlar. 

Evet 2002’den önce bu ülke kendi kendine yete bilen. 7 ülkeden birisi idi. 2002 senesinde AKP iktidar oldu. Ondan bu tarafa ülke bir adım ileri gidemedi. Hep geri gitti. Ben Türkiye’yi pazarlıyorum diyen. Bir zihniyet ülkenin milli varlıklarını satmaya başladı. Üretim yapan ve işçi çalıştıran. Fabrikalar satıldı. Satılamayanlarda kapatıldı. Buna itirazı olan varsa. Cumhurbaşkanının şu söylemini hatırlasınlar. 

Sata sata bu günlere geldik söylemini hatırlasınlar. İktidar zerre kadar milleti düşünmüyor. Kendi menfaları doğrultusunda çalışmalarını yapıyorlar. İtibarda tasarruf olmaz söylemi bizim iktidarımız için söylenmiş bir söylem haline geldi. Saray tamamen vatandaştan uzak durumda. 

Milletin içerisinde gören var mı? Milletinden bu kadar kopuk bir devlet adamına şahit olmadım. İtibarda tasarruf olamaz. Ülkemize gelen bir misafiri saraya getirirken yüzlerce araba konvoyu ile getirmeyi itibar saymayın. Bu gösteriştir. Cuma’ya araba konvoyu ile gitmek itibar değildir müsrifliktir. 

Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yemektir. (Allah ayeti kerimesinde. Şöyle buyuruyor. Benim huzuruma kul hakkı ile gelmeyin diye buyuruyor. Üzerinde kul hakkı ile gelenlerin üzerlerinden bu hak düşmedikçe. Cennet yüzü göremeyecekler diye buyuruyor.) Allah kimseye kul hakkı ile gitmeyi nasip etmesin.  Devamı yarın. Saygılarımla.  

7 – 10 – 2024 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —