Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)

Tarih: 10.10.2024 21:30

YENİ ANAYASA YAPALIM DİYOR -2

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı yeni anayasa yapalım diyor. Yürürlükte olan anayasaya uyuluyor mu ki? Yeni anayasa yapılsın. Cumhurbaşkanının kendi makamını koruyacak bir anayasa ya ihtiyacı var. Böyle bir anayasanın yapılması mümkün değildir.  Cumhurbaşkanlığı için bu milletten yetki istendi. 

Verin bu kardeşinize yetkiyi nasıl ülke yönetilirmiş görün diye oy istendi. Bu millet istenilen yetkiyi verdi. Yetkiyi verdi amma etkiyi göremedi. Bu ülkenin tek adam yönetimini artık bir daha kabulleneceğini tahmin etmiyorum. Verilen yetkinin karşılığını bu millet göremedi. 

Şimdi cumhurbaşkanı yeni anayasayı neden istiyor? Şayet yeni bir anayasa yapılırsa. Cumhurbaşkanı tekrar cumhurbaşkanı olacak. Ben bununla kalacağını tahmin etmiyorum. Yaşadığı müddetçe yönetimde kalacaktır. Hatta babadan oğula geçen bir yönetim şekline dönüşecektir. 

Bu makamı bırakmamak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Bakın bırakmamak için mazeretler ileri sürüyor. İsrail’in bizim topraklarımızda gözü var diyor. Şayet dururum böyle ise İsrail ile ilişkileri neden devam ettiriliyor. Kürecik radar üssünü neden kapatmıyorsunuz?  

Millete öyle bir mesaj vermeye çalışılıyor ki? Egedeki sorunları Yunanistan başkanı Miçodakisi halledecekmiş. Sorun yaşadığımız olayları cumhurbaşkanımız halletmiş gibi söylüyor. İsrail olayı da ayni. Bu ülkeye GDO’lu tohumun yerleşmesini sağlayan İsrail’dir. Yani GDO (Genetiği değiştirilmiş organizma) tohumu Türkiye ye sokan İsrail’dir. 

Bu tohum Türkiye ye geldi. Kanser hastalığı patladı. O zaman bu olayı inceledin. Bu tohum toprağa atıldığında böcekleri kendisine çekebilen bu koku yayıyor. Bu böcekleri öldürmek için ilacı İsrail veriyor. Bu ilaç kanseri tetikleyen bir ilaç idi. O zaman ülkede kanser hastalığı tavan yapmıştı. İktidar kendini sanki ülkeyi düşünüyormuş gibi göstermeye çalışıyor.  

Ben gider isem siz bu ülkelerle baş edemezsiniz demeye getiriyor. İşte bunlara dayanarak. Yeni anayasa yapalım diyor. Bu anayasanın istenmesinin tek nedeni cumhurbaşkanlığına devam etme isteğidir. Artık cumhurbaşkanlığını bırakmasının zamanı gelmiştir. Biz bütün milliyetçilikleri ayaklarımızın altına almış bir partiyiz. 

Bize Türkçülük içinde kimse gelmesin diyerek. 70 milyon Türk milletini yok saymışlardır. Artık daha fazla iktidarda kalmaları ülkenin aleyhine olacaktır. Yeni anayasa yapılmasını istemelerini amacı. İktidarda kalabilmektir. İktidarda kalabilmek için her yolu deneyeceklerdir. Artık bundan sonra iktidarda kalmaları demek. Bu ülkeyi tamamen bitirmek demektir. Yanılıp da anayasa yapmayı kabul edersek. Bu ülkeye ihanet etmiş oluruz. Sakın ha oyuna gelmeyin.  Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜKÇÜYÜM DİYEMLERE!

                                                Mustafa KOÇAL  10 -10 -2024 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —