Tarih: 24.08.2024 20:28

Kocaman GS Sportif AŞ yönetiminde

Facebook Twitter Linked-in

Galatasaray Kulübü Derneği Sportif A.Ş. Yönetim Kuruluna bağımsız üye olarak giren Bandırmalı iş insanı Osman Kocaman, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

Kocaman’ın açıklamalarını sunuyoruz.

“Galatasaray Sportif A.Ş., Borsa’ya açık bir şirket. Galatasaray Kulübü’nün başarıyla yaşamasını hedefleyen bu kuruluşun başkanlığını da halen kulübümüzün başkanı Dursun Özbek yapıyor. Bu şirketin yönetim kuruluna ben de atanarak geldim. Galatasaray’ın geleneklerine göre bu şirket için güvenilir kişiler atanarak görevlendiriliyor. Ben de bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çaba harcayacağım.”

GALATASARAY-BANDIRMASPOR İLİŞKİLERİ

“Galatasaray Kulübü’nün önemli bir bütçesi ve oyuncu kadrosu var. Birçok oyuncunun da izlenmesi ve kendilerini geliştirmeleri için başka takımlarda oynamaları gerekiyor. Bandırmaspor Kulübü de Onur Göçmez’in başkanlığı döneminde çok modern tesislere kavuştu. Bu hizmetleri için Onur Bey’i kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Yani Galatasaray’dan, Bandırmaspor’a gelebilecek oyuncular için sosyal tesis sorunu yok. Ancak bu transferlerin gerçekleşmesi için her iki kulübün anlaşması gerekiyor. Bu arada her iki kulüp arasında yaşanabilecek bazı pürüzler olursa o zaman çözüm için elbette ki devreye girerim.”

“Bandırma’nın butik bir stada ihtiyacı var. Bu stadın, eski stadın bulunduğu Cinçukuru’nda olması konusundaki düşüncemin arkasındayım. Yani stat, şehirden kopmamalıdır. Cinçukuru’na 5 bin kişilik bir stat yapılabilir. Bu stadın altına ise iki katlı bir otopark olabilir. Böyle bir butik stadın tribünleri de sahaya yakın olacağından, gelen rakiplere karşı bir psikolojik baskı sağlanabilir. Bandırmaspor, yıllardan beri 600 Evler’deki statta oynuyor. Süper Lig’e yükselme mücadelesi verdiği dönemde bile seyirci sayısı en fazla 2-3 bin dolayında oldu. Çünkü stat oldukça uzak. Bu uzaklık da kent ile kulüp arasında olması gereken ruhu kopardı. Beşiktaş’ın maçlarını oynadığı eski ismi Dolmabahçe olan stat kentin göbeğinde. Birçok Avrupa kentinde de statlar, şehir ile iç içe. Keşke Galatasaray’ın stadı da Mecidiyeköy’de kalsaydı. Şimdi Seyrantepe’deki stada ulaşım zorlukları yaşanıyor.”

“Bandırmaspor’un hemen Süper Lig’e yükselmek istemesini doğru bulmuyorum. Çünkü Süper Lig’e yükselse bile Futbol Federasyonu, stadımızın yetersizliği ve ışıklandırmasının olmaması nedeniyle maçlarının Bandırma’da oynanmasına izin vermeyecek ve büyük olasılıkla Balıkesir’e alacak. Böylece de tüm maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalacak. Ligde kalması da çok zorlaşacak. Bu nedenle ben, takımımızın bir süre daha 1. Lig’de mücadele etmesi, Onursal Başkan Onur Göçmez’in deyimiyle bu ligin ABİSİ olması gerektiğine inanıyorum. İleride başta kent içinde yapılacak yeni bir stat olmak üzere tüm tesisler tamamlanırsa Süper Lig hedeflenebilir.”

Kocaman, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında, deplasmanda İsviçre temsilcisi Young Boys’a 3-2 yenilmesiyle ilgili olarak da, “İnanıyorum ki İstanbul’daki rövanş maçında rakibimizi eleyerek, yeniden Şampiyonlar Ligi marşını çaldıracağız” dedi.  ÖNDER BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —